I LOVE PINDAKAAS!

Misschien dat niet iedereen fan is van pindakaas. maar ik hoor ook heel vaak ‘maar dat is toch niet gezond’.

De meeste mensen die dat zeggen, scharen de pindakaas onder dezelfde categorie als hagelslag en choco pasta.

Gelukkig weten de meeste wel, dat die twee niet de beste keuzes zijn door alle suikers en vooral doordat ze totaal geen goede voedingstoffen bevatten .

Hoe zit dat dan met pindakaas? Allereerst heb je echt heel veel verschillende soorten potten die het woord ‘pindakaas’ mogen dragen in Nederland. Bij de supermarkt zijn er wel meer dan 50 varianten te verkrijgen 

Hou het simpel is bij de meeste dingen het beste advies. Zo ook hier. Pindakaas zonder toegevoegde suikers of zout is de meest gezonde keuze.

Bovendien bevat pindakaas over het algemeen 28% plantaardige eiwitten. Het is een rijke bron van voedingsvezels, vitamine E, vitamine B6, magnesium, phosphorus, zink en koper. Daarnaast ook nog eens een bron van veel gezonde vetten.

Wist je, dat mensen die pindakaas eten, minder risico lopen om bepaalde ziektes op te lopen? De kans op darmkanker neemt met 27% af, als je veel pinda’s eet en de kans dat je diabetes type 2 ontwikkelt verminderd met 21%.

MAARRRR, let op! Op het moment dat er teveel zaken aan de pindakaas zijn toegevoegd, dan kunnen al deze voordelen teniet gedaan worden. Het is dus erg belangrijk, dat je kiest voor een pindakaas die zo puur mogelijk is. Vandaar dat mijn voorkeur uitgaat naar bijvoorbeeld deze van de Jumbo.

Het lezen van de ingrediënten is voor mij een soort gewoonte geworden. De ‘lijst’ op deze pot? Het was geweldig, één ingrediënt: PINDA’S! 

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een pindakaas blijft het natuurlijk ook belangrijk dat de hoeveelheid die je eet past bij je doelen en leefpatroon. Zodat je ook met pindakaas uitgebalanceerd blijft eten. Voor de meeste mensen is 1 portie per dag (15-20 gram) in ieder geval een goed idee. 

Lekkere snack maken met pindakaas? Check deze crunchy muncie balls! 

 

Pindakaas!