Lekker snacken! 🥨😋

Iedereen die mij een beetje kent weet, dat ik ontzettend hou van eten!

Natuurlijk hou ik er niet van, als ik bij elke snack er over na moet denken of ik er niet dik van wordt 😅

Daarom deel ik vandaag graag met jou 12 gezonde snacks!

Voor de zoetekauw: 🍬

Reep
Als je trek hebt in een reep, kies dan voor proteïnerijke snacks, zoals een proteïnereep. Zoet én stilt de honger.

Warm fruit
Door de textuur van gekookt fruit lijkt het meer op een dessert. Een appeltje in stukjes, kaneel erover en dan een paar minuten in magnetron. Succes verzekerd!

Koffie verkeerd
Veel koffiedranken zoals iced coffee bevatten suiker, vet en kcal. Als je een zoetekauw bent of gewoon niet tegen zwarte koffie kunt, kies dan voor een latte met magere of vetarme liefst plantaardige melk. Voeg een beetje zoetstof, kaneel of cacaopoeder toe. Of check deze gezonde ijskoffie.

Proteïne shake
Als je graag nog wat wil afvallen, overweeg dan het gebruik van proteïnepoeder om heerlijke smoothies te maken. Ik gebruik zelf natuurlijk de Herbalife shakes, in 10 heerlijke vegan smaken. Je mag altijd komen proeven 😋

Liever vol en romig? 🍦

Yoghurt
Probeer eens magere yoghurt gemengd met een beetje honing of ahornsiroop, gegarneerd met vers fruit.

Bevroren bananen
Pel bananen, wikkel ze in bakpapier en vries ze in. Daarna kun je ze in plakjes snijden en opeten, of je gooit ze in de blender voor een dessert-achtige traktatie.

Magere Ricotta Kaas
Meng met een beetje fruit en een scheutje zoetstof voor een pudding-achtige traktatie met wat honger stillende proteïnen.

Chia Pudding
Meng 1 eetlepel chiazaad met ½ kopje vanille sojamelk. Laat 10 minuten staan tot de pudding dikker begint te worden en werk af met vers fruit. Of probeer dit recept voor chia bessenpudding.

Voor de hartige snacker 🥨

Jerky
Jerky is mager vlees dat gezouten en gedroogd wordt tot een kauwbaar, eiwitrijk tussendoortje. Het kan ook gemaakt worden van gevogelte of vis, en er zijn ook vegetarische en veganistische versies. De kauwerige textuur bevredigt het verlangen naar knapperigheid, en het proteïnegehalte kan ook helpen om de honger te stillen.

Cottage Cheese/Hüttenkäse Dip
Verwerk magere of magere kwark in de blender tot een gladde massa. Roer er een beetje donkere mosterd door en gebruik het als dip voor knapperige groenten.

Boerenkool chips
Deze zijn makkelijk te maken. Verwijder de taaie stengels, breek de bladeren in hapklare stukken, was ze en droog ze goed af. Meng de bladeren met een beetje olijfolie en zout, leg ze op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten op 350 graden, draai ze af en toe om, tot de randen bruin zijn. Teveel gedoe? Check deze proteïne chips!

Popcorn
Bestrooi de popcorn na het poffen met een beetje magere Parmezaanse kaas, edelgistvlokken of chilipoeder om aan de trek te voldoen.

Download hier nog meer snackrecepten!

Lekker Snacken!